آمبولانس زمینی

آمبولانس چیست ؟

کلمه آمبولانس در لاتین به معنی حرکت یا راه رفتن می باشد. که به انتقال بیمار اشاره می کند و در گذشته ارتش های بسیاری از آمبولانس ها به عنوان یک اورژانس سیار استفاده می کردند.

نوعی وسیله نقلیه می باشد که برای انتقال بیماران ،مصدومین ، به اورژانس مورد استفاده قرار می گیرد. و اماکن احیا بیماران و یا مصدومین در حین انتقال به اورژانس را مهیا می کند . ابزار و تجهیزات پزشکی اولیه برای زنده نگه داشتن افراد در طول مسیر برای افراد موجود می باشد. و در خیلی از موارد برای انتقال عضو اهدایی به مقصد از آن استفاده کرد. و در بعضی موارد نیز برای انتقال دارو ها و تجهیزات دارویی وِزه برای بعضی بیماران از آن مورد استفاده قرار می گیرد.

تاریخچه آمبولانس زمینی

تاریخ  استفاده از آمبولانس دوران باستان برمی گردد. و به این شکل بوده است برای انتقال مصدومین از چرخ دستی استفاده می کردند. در سال 1484 در اسپانیا برای اولین بار از آمبولانس استفاده شد. در سال 1830 از آمبولانس استفاده غیر نظامی شد . و در اسپانیا برای انتقال بیماران به بیمارستان  مورد استفاده قرار گرفت. و در قرن 19 و 20 با پیشرفت در حوزه  فناوری آمبولانس ها هر روز پیشرفته تر از قبل شده اند. و در حال حاضر می تواند دید ، مراکز خصوصی بسیاری تحت نظارت دولت و به همکاری هم می تواند خدمات بسیاری را به جامعه ارائه دهند. و این مقوله صنعت نیز هر روز در این حوضه پیشرفت بیشتری می کند . را نمی توانیم نادیده گرفت . و به نوعی تسلی خاطر می تواند باشد برای افرادی نیاز به امکانات اورژانس به هنگام انتقال بیمار خود چه به بیمارستان ها و چه منزل می باشد.

انواع آمبولانس ها ی زمینی با استاندارد های ملی  ایران

امروزه با پیشرفت در صنعت شرکت های بسیار توانسته آمبولانس های مختلفی را طراحی کنند. و از سویی با توجه نوع شرایط آمبولانس های مختلفی نیز طراحی و تولید شده اند . تا در شرایط مختلف عملکرد صحیح را برای خدمات دهی صورت گیرد. و بر اساس استاندارد ملی ایران آمبولانس زمینی بر اساس شرایط بیماران و یا مجروحین که منتقل می کنند دسته بندی می شود  که شامل :

  • آمبولانس نوع A (مختص به عملیات اورژانس) : این آمبولانس برای ، انتقال بیماران (هم به صورت انفرادی و هم به صورت چند نفری) است و برای انجام درمان اولیه بیماران تجهیز شده است. و برای انتقال بیمارانی که شرایط عادی دارند و حال بسیار وخیمی ندارد. و مجهز به تخت مخصوص بیمار ، سیستم دستگاه اکسیژن، تجهیزات احیا و ساکشن می باشد.
  • آمبولانس نوع B ( مختص به حمل و نقل بیماران) :  این آمبولانس برای شرایط اضطراری تر طراحی شده است . و دارای تجهیزات کامل تری نسب به آمبولانس زمینی نوع A دارد. که این تجهیزات شامل  برانکارد، کپسول اکسیژن، تجهیزات احیا بیمار، تجهیزات برای ساکشن ، تجهیزات AED، و شوک ، پمپ سرم ،ونتیلاتور می باشد.
  • آمبولانس نوع C (مختص به عملیات پزشکی پیشرفته) :  این آمبولانس نسبت به آمبولانس های دیگر مجهز تر می باشد و مجهز به تجهیزات ICU و CCU می باشند.